Välkomna

I Sverige registrerades den första Schapendoesen 1996, det året registrerades 5 hundar. 2007 registrerades 144 Schapendoes i Sverige. Det finns idag många uppfödare på rasen i Sverige spridda över så gott som hela landet. En Schapendoes är en glad, livlig och mycket social hund. 

Val av uppfödare och valp är ett av de viktigaste besluten i ditt hundägande. När det gäller uppfödare är det viktigt att välja en som du har förtroende för och gärna delar med sig av råd och stöd. Vad värderar du hos en hund?

Sök efter en valp vars föräldrar besitter de egenskaperna, och helst har dem dokumenterade, vare sig det gäller exteriör, temperament, arbetsegenskaper och/eller hälsa. Valpar är alltid oemotståndliga, därför är det en god idé att koncentrera sig på de vuxna släktingarna eftersom de ger en god indikation av hur de individuella valparna kan komma att utvecklas. Unna dig själv glädjen att titta på flera valpkullar om möjligt.

Prata gärna med flera uppfödare för att skaffa dig en bild av rasen.


En 8 veckor gammal Schapendoesvalp ska vara en pigg, glad och framåt liten krabat.


  • Valpen ska levereras tidigast vid 8 veckors ålder.
  • Valpen ska vara registrerad i Svenska Kennelklubben.
  • Valpen ska vara vaccinerad och avmaskad.
  • Valpen ska ha ett besiktningsintyg som inte får vara äldre än 7 dagar.

- Örebro län

- Jönköpings län

- Västra Götaland

- Västra Götaland

- Skåne

- Västra Götaland

- Västra Götaland

- Västra Götaland

- Västra Götaland

- Skåne

- Skåne


Uppfödare

För att få din kennellänk på hemsida ska du vara medlem i Svenska Schapendoesklubben och ha en SKK registrerat kennel där du föder upp Schapendoes.

Du betalar in SEK 200,- till klubbens Postgiro konto och i meddelandefältet anger du "kennellänk". Skicka ett separat mail till klubbens ordförande där du meddelar medlems nr i klubben, kennelnummer och länken.

Efter mottagen betalning och kontroll av uppgifter lägger klubben ut länken på hemsidan.

Välkomna

Följ oss här.